“Prou vendre armes” i 4 peticions més del Papa Francesc als governants

El Papa Francesc ha fet aquest Diumenge de Resurrecció cinc peticions comprometedores als líders mundials perquè l’erradicació de la pandèmia sigui l’arrencada d’un millor ordre mundial. Ha demanat que “es relaxin les sancions internacionals als països afectats”, perquè “els impedeixen d’oferir als seus propis ciutadans ajuda adequada”. També reduir i fins i tot condonar el deute extern “que pesa sobre els pressupostos dels països més pobres”. En tercer lloc, acabar totes les guerres i posar fi al comerç d’armes: “No és moment de fabricar i vendre armes, esmerçant molts diners que podrien servir per tenir cura de persones i salvar vides.” …

El Papa ha al·ludit als qui prenen decisions polítiques, als que ha convidat a buscar el bé comú “per permetre que tots puguin tenir una vida digna i afavorir, quan les circumstàncies ho permetin, la represa de les activitats quotidianes”. …

Ha finalitzat el seu missatge dient: “Les paraules que realment volem escoltar en aquests temps no són indiferència, egoisme, divisió i oblit. Volem suprimir-les per sempre! Aquestes paraules sembla que prevalen quan en nosaltres triomfa la por i la mort; és a dir, quan no deixem que sigui el Senyor Jesús que triomfi al nostre cor i en la nostra vida”

https://www.elnacional.cat/ca/internacional/papa-francesc-peticions-governants-coronavirus_491808_102.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s