Dúmping fiscal i catalanofòbia

El president d’Andalusia, Juanma Moreno, anuncia una rebaixa d’impostos durant un fòrum a Madrid. MARTA FERNÁNDEZ JARA / EUROPA PRESS

El president andalús, Juan Manuel Moreno Bonilla, ha decidit emular la Comunitat de Madrid de Díaz Ayuso i bonificar al 100% l’impost de patrimoni en el marc de les seves competències. És una decisió discutible si en un moment de crisi com l’actual és oportú renunciar a ingressos tributaris que provenen dels segments més rics de la societat, en aquest cas 17.000 contribuents que tenen un patrimoni superior a 700.000 euros. Però és que Moreno Bonilla ha fet un pas més i ha explicat també com pensa compensar aquesta caiguda d’ingressos: atraient contribuents d’altres comunitats autònomes, i en concret de catalans. O sigui, fent dúmping fiscal a cara descoberta per perjudicar un territori concret, en aquest cas Catalunya. Aquesta barreja de dúmpingfiscal explícit i catalanofòbia resulta lamentable, i com sempre cal fer l’exercici invers: algú s’imagina el president Aragonès fent una crida pública als empresaris andalusos a empadronar-se a Catalunya perquè aquí trobarien més facilitats? Quina seria la resposta de les autoritats andaluses? Quin seria l’escàndol a Espanya?

https://www.ara.cat/editorial/dumping-fiscal-catalanofobia_129_4494998.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s