Les 20 morts misterioses en l’entorn de Vladímir Putin

Caigudes per les escales, suïcidis i ofegaments: les misterioses morts en l’entorn del president rus

Viure prop del Kremlin significa aquests mesos estar en la corda fluixa. Els que s’atreveixen a dissentir s’arrisquen a morir de les maneres més misterioses i, de vegades, més grotesques.

El nombre de morts en estranyes circumstàncies són una vintena i gairebé comparteixen un mateix perfil: són homes, milionaris, treballen per a una empresa pública, o són banquers o són propietaris d’una companya vinculada al gas o al petroli, allò que anomenen “oligarques”. I una cosa més: tots van ser amics de Vladímir Putin o han estat en el seu punt de mira.

El rànquing dels tipus de morts l’encapçalen els suïcidis amb 7 casos. Alguns dels presumptes suïcides, s’han tret la vida després de matar tota la família.

Les caigudes per les finestres també sovintegen: 6 casos. També hi ha 2 infarts, un assassinat, una caiguda per les escales, un accident esquiant, un ofegament després de caure d’un veler i, fins i tot, un coma etílic.

Els que creuen en les ciències ocultes coincidiran que algú ha obrat un malefici contra el gegant gasístic Gazprom, de propietat pública però gestionada com una empresa privada.

Sis persones influents han coincidit en el mateix infortuni: caiguda des d’una finestra. Entre ells destaca Ravil Maganov, president de Lukoil, la segona companyia petroliera del món pel que fa a reserves de cru.

Maganov feia trenta anys que treballava a la companyia i va estar a punt de tenir un càrrec a Repsol. Havia demanat a Putin que posés fi a la guerra al més aviat possible. Va morir fa un mes. Estava hospitalitzat per una afecció cardíaca. Es va llançar al carrer des de la seva habitació. La clínica és coneguda com a “Hospital Kremlin”.

Tenir càrrecs de responsabilitat en l’aviació de Rússia és ara mateix un veritable compromís. Quatre responsables han mort de maneres estranyes en els últims temps.

L’aviació russa és objecte de crítiques pel seu baix rendiment en la guerra d’Ucraïna. La invasió ha revelat les mancances dels seus aeroports i avions, que gairebé no han aparegut en la guerra, excepte per caure abatuts.

Els infortunis al voltant del poder al Kremlin no coneixen fronteres. És el cas de dos empresaris energètics que també s’han suïcidat, el primer, Mikhaïl Waltford, a Londres, i l’altre, Serguei Protosenya a Lloret de Mar, el passat mes d’abril.

Protosenya vivia en un xalet on intentava passar desapercebut. Va aparèixer penjat d’una corda. Abans havia matat la seva dona i la seva filla a cops de destral.

Els familiars diuen que no tenia depressió ni cap problema greu; bé, en realitat sí que en tenia un: després d’anys d’amistat amb Vladímir Putin, se n’havia distanciat a causa de la invasió d’Ucraïna.

Altres morts misterioses impliquen empresaris farmacèutics i propietaris de mitjans de comunicació. 20 noms i 20 morts estranyes. Tots tenien una cosa en comú: es van sentir segurs a prop del poder, però en algun moment donat van caure… en desgràcia.

https://www.ccma.cat/324/les-20-morts-misterioses-en-lentorn-de-vladimir-putin/noticia/3186402/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s